به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی، آیین اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی همزمان با سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) با حضور محمدرضا جعفری، مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی؛ سکینه خاتون مهدیان پور، سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان؛ سینا دلشادی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان؛ عباس خسروانی، عضو شورای اسلامی شهر اراک و جمعی از مسئولان و برگزیدگان، در سالن اجتماعات مرکز فنی و حرفه ای شهر اراک برگزار شد.
جعفری، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی در این مراسم گفت: اندیشهورزی مقدمه ایمان است و خداوند متعال این مهم را پس از خلقت انسان و برگزیده شدنش به او بخشید. قدرت اندیشه وجه تمایز انسان با سایر موجودات است که بدین واسطه میتواند درجات عالی انسانیت را پشت سرگذارد.
وی با اشاره به اینکه رسیدن به تکامل در سایه اندیشیدن به دست میآید، تصریح کرد: میزان استفاده از اندیشه به توانایی انسانها بستگی دارد، برخی از این نعمت الهی برای رفع نیازهای روزمره بهره میجویند و برخی از اندیشمندان و صاحبنظران برای پیشبرد و تعالی جامعه بشری از آن بهرهمند میشوند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی اضافه کرد: در به کارگیری اندیشه و حرکت در مسیر درست فکری، کتاب تنها ابزاری است که انسان را در رسیدن به کمال و معرفتشناسی ارتقا میدهد. مطالعه کتب مفید و برطرف کننده نیازهای مادی و معنوی امری ضروری است.
جعفری یادآور شد: برخورداری از سیر مطالعاتی یکی از نیازها و ضرورتهای جدی نسل جوان است و خانوادهها باید در این زمینه فرزندان خود را راهنمایی کنند. لازم است والدین و متولیان امر کتابهایی را در اختیار نوجوانان و جوانان قرار دهند که به نیازهای آن ها پاسخ دهد.
وی با بیان اینکه متولیان امر فرهنگ باید منابع را درست و هدفمند در اختیار نسل نوجوان و جوان قرار دهند، اظهار کرد: ترویج و تبلیغ کتاب باید با نگاه تربیتی و پرورشی همراه باشد. کتاب نقش تأثیرگذاری در سیر تکاملی زندگی دارد و غیرقابل حذف است. نهاد کتابخانههای عمومی کشور میتواند با انتخاب و انتشار کتب مناسب به رشد و پرورش تفکر جوانان جامعه کمک کند.
جعفری ضرورت تبلیغ و ترویج سیره و سبک زندگی رضوی را مورد تأکید قرار داد و افزود: اشاعه فرهنگ رضوی مهم است و نیاز به معرفی دارد. انتشار سیره بیبدیل زندگی ائمه و سیره رضوی امر مهمی است که جوانان را به اندیشه بیشتر و توجه وا میدارد.
وی بیان کرد: هنرمندان و متولیان امر دین و فرهنگ با نگاه ظریف و دقیق خود بایستی به بازتولید نیاز نسل جوان در سیره رضوی بپردازند. سیره رضوی منبع غنی در حوزههای مختلف مهارتی و مسائل اجتماعی است که میتواند به تمامی پرسشهای جوانان در بخشهای مختلف پاسخ میدهد.
سکینهخاتون مهدیانپور، سرپرست کتابخانههای عمومی استان مرکزی نیز از شرکت ۲۶هزار و ۶۰۸ نفر از شهروندان استان مرکزی در یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی خبر داد و گفت: از تعداد اعلام شده قریب به ۴ هزار نفر مددجوی کمیته امداد بوده است.
وی بیان کرد: این جشنواره بزرگ ترین جشنواره کتابخوانی است که در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی و سیره اهل بیت(ع) و سیره رضوی برگزار میشود. تا به حال ۱۱ دوره از این جشنواره برگزار شده که ۶ دوره از آن به همت نهاد کتابخانههای عمومی کشور انجام شده است.
مهدیان پور ادامه داد: یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان مرکزی ۴۴۲ برگزیده فردی و ۱۹ برگزیده خانوادگی داشت. این جشنواره در سه سطح کودک، نوجوان و بزرگسال برگزار شد و از ۶ کتابی که در این جشنواره معرفی شد دو کتاب برای گروه سنی کودک، دو کتاب برای گروه سنی نوجوان و دو کتاب دیگر نیز برای گروه سنی بزرگسال بود.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان مرکزی اشاره کرد: در دوره قبلی جشنواره بالغ بر ۱۳ هزار نفر از استان در این جشنواره شرکت کرده بودند ولی تعداد شرکت کنندگان در دوره یازدهم نسبت به دوره قبل، ۹۰ درصد افزایش یافته است. پس از ماه رمضان نیز از برگزیدگان ملی این جشنواره تقدیر خواهد شد که خوشبختانه ۱۰ نفر از این برگزیدگان متعلق به استان مرکزی هستند.
عباس خسروانی، عضو شورای اسلامی شهر اراک نیز با اشاره به وضعیت شاخصهای فضای فرهنگی و اجتماعی اراک، اظهار کرد: رویکرد شورای ششم ارتقای شاخصهای فرهنگی در شهر است. تمام تلاش ما بر گسترش این فضا است و از گروههای مختلف صاحب ایده و فکر جهت اعتلای شاخصهای فرهنگی حمایت خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: نگاه شورای شهر اراک به مقوله کتاب و کتابخوانی نگاهی شرعی و تکلیفی است و مقام معظم رهبری اعتقاد بر راهاندازی نهضت کتابخوانی در جامعه دارند و اعتقاد ما نیز همین است که کتاب در سبد فرهنگی خانوادهها قرار گیرد.
خسروانی اراک را شهری فرهنگی دانست و بیان کرد: شهرستان اراک به جهت تربیت بسیاری از دلیران و مشاهیر از سبقه فرهنگی قابل توجهی برخوردار است و وظیفه نهادها و متولیان فرهنگ این است تا ظرفیتها را معرفی کنند.
وی با اشاره به تخصیص نیم درصد درآمد شهرداری به کتابخانههای عمومی، ادامه داد: تا پیش از روی کار آمدن شورای ششم وضعیت پرداخت درآمد کتابخانهها نامطلوب بود، اما شورای اسلامی شهر اراک از ابتدا این مسئله را دنبال کرد و در سال گذشته مبلغ ۲۳ میلیارد ریال به این نهاد پرداخت شد.
خسروانی در پایان اعلام کرد: شورای اسلامی شهر اراک از پیشنهادهایی نظیر برگزاری جشنوارههای کتابخوانی، برگزاری نمایشگاههای فصلی کتاب، برگزاری جلسات نقد کتاب، ایجاد فضاهای جذاب کتابخوانی، تجهیز مراکز تجمع مردم و برگزاری مراسم تجلیل از نویسندگان حمایت میکند.
در این مراسم که با بخش های متنوعی همچون اجرای سرود و تواشیح، قصه گویی، شعرخوانی و مولودی خوانی همراه بود، از ۴۷۶ نفر از برگزیدگان این رویداد در بخش فردی و خانوادگی قدردانی به عمل آمد.
اسامی نفرات برگزیده استان مرکزی در یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی:
ارسال نظر